Про Шевченківські дні в КЗ "Лебедівська гімназія"

9 березня 2023 року виповнюється 209 років від дня народження видатного українського поета, прозаїка, мислителя, живописця, громадського діяча, національного героя і символа України Тараса Григоровича Шевченка.

Традиційно з нагоди вшанування пам'яті Великого Кобзаря в КЗ "Лебедівська гімназія" відбулися Шевченківські дні.

Т.Г. Шевченко вчора, сьогодні і завжди залишається у серцях українців прикладом любові до свого народу, Батьківщини. Він учить молодих і дорослих вивчати історію рідного краю, шанувати героїв, завжди бути готовим до боротьби за щасливе майбутнє.

Невмирущій славі генія українського народу були присвячені тематичні години. Учні переглянули відео про життя і творчість поета, дізналися про що мріяв поет, про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватиметься мова, культура та історія народу, а люди будуть щасливими.

Під гаслом "Шануймо слово Кобзаря!" відбулася виставка малюнків до поетичних творів Кобзаря. Учні 2-8 класів взяли участь у конкурсі читців поезій Тараса .

Учні 5-8 класів долучилися до обласної онлайн вікторини, присвяченої дню народження Тараса Шевченка.

Шевченкове життя - символ тернистого шляху боротьби за свободу. Минають роки, століття, а гострота і сила Шевченкового слова живе.

/Files/images/Снимок.PNG /Files/images/IMG_3461.jpeg /Files/images/IMG_3462.jpeg /Files/images/IMG_3463.jpeg /Files/images/IMG_3464.jpeg /Files/images/IMG_3465.jpeg /Files/images/IMG_3467.jpeg /Files/images/IMG_3468.jpeg /Files/images/IMG_3466.jpeg

Кiлькiсть переглядiв: 60